Turizem v Sloveniji
| Članek je bil prebran 3.904 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

V času gospodarske krize se to stanje seveda odraža tudi v turizmu, sicer izjemno uspešni gospodarski panogi pri nas. Turizem se je pri nas po osamosvojitvi razmahnil s svetlobno hitrostjo in tudi tujina je hitro postala pozorna na podalpski biser, ki se imenuje Slovenija. Danes je večinski delež gostov v naših hotelih in drugih nastanitvenih možnostih tujcev, kar priča o priljubljenosti Slovenije kot turistične destinacije na tujem.

turizem v slovenijiKriza prinaša nove izzive

S krizo se ni upočasnilo samo gospodarstvo, temveč se njen vpliv pozna tudi na prihodkih v turizmu. Turistični delavci so povečini prepričani, da je potrebno nove razmere videti in razumeti kot izziv, kateremu smo lahko kos. Seveda je za uspešno turistično ponudbo potrebna inovativnost, ki pa se smiselno prepleta s tradicijo in narodno zgodovino. Gostje v Slovenijo prihajajo zaradi mnogoštevilnih naravnih lepot in zgodovinskih turističnih atrakcij, vendarle pa levji delež v ponudbi predstavlja tudi turistična ponudba. Tako so na primer lansko leto nagradili turističnega ponudnika, ki svojim obiskovalcem ponuja spanje in sanje v krošnji dreves – ponudnik je gostom zagotovil simpatične hiške v krošnjah dreves, kjer lahko gostje prenočijo in jim na ta način omogočil nepozabno in edinstveno izkušnjo. Isti ponudnik gostom nudi tudi prenočitev v preurejenem kozolcu, simbolu slovenstva, s čimer se na zares izviren način povezuje slovensko tradicijo in turistično ponudbo.

Dobra ponudba se prilagaja sodobnemu turistu

Ključ za uspešno turistično ponudbo se torej skriva predvsem v prilagajanju potrebam in pričakovanjem sodobnega obiskovalca. Turističnim delavcem bi že zdavnaj moralo postati jasno, da samo naravne lepote niso dovolj, temveč gostje pričakujejo še mnogo več – ena izmed najpomembnejših stvari je gotovo edinstvena in nepozabna izkušnja, ki je obiskovalci drugje po svetu ne morejo doživeti.

© 27. 04. 2024 - Adria-Hoteli.si. Oglaševanje.