Poleti na Lent
| Članek je bil prebran 5.047 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Lent oziroma Pristan je ime za del obrežja ob Dravi v Mariboru, kjer se vsako leto odvije znan in množično obiskan Festival Lent. Gre za festival domače in tuje glasbe najrazličnejših zvrsti (pop, jazz, etno, kantavtorstvo, šansoni, klasične glasba itd.), prav tako pa se na Lentu zvrstijo tudi mnogi domači in tuji umetniški izvajalci (razni komedijanti, plesne in gledališke skupine).

Množica ljudi na koncertuFestival Lent se vsako leto odvija v poletnih mesecih. Osrednji del festivala je postavljen v stari del mesta na obrežju reke Drave. V centru mesta je postavljenih še več drugih odrov, kjer se odvijajo preostale prireditve. Festival Lent je namreč z leti pridobival tudi na svoji priljubljenosti, zato se danes prireditve odvijajo na več različnih prizoriščih po mestu. Festival Lent je za svoje obiskovalce zanimiv zato, ker ponuja tako raznovrstne prireditve. Nudi jim namreč koncerte različnih glasbenih zvrsti (pop, klasična glasba, jazz, etno, šansoni), raznovrstne predstave (gledališke, plesne, lutkovne za najmlajše), razne delavnice za otroke, športne prireditve, posamezne festivale znotraj glavnega Festivala Lent (na primer Folklorni festival ali festival Jazzlent), Stand up komike in še marsikaj drugega. Dogajanje na Lentu je skratka tako raznovrstno, da se gotovo najde kaj tudi za najbolj zahtevne obiskovalce. Vsako leto se na Lentu tako odvije več sto predstav, ki si jih ogleda tudi do pol milijona obiskovalcev v 14 dneh festivala.

Lent so do sedaj obiskali tudi nekateri svetovno znani glasbeniki in umetniki, kot so na primer Ray Charles, Jimmy Cliff, James Brown, B.B. King in še mnogi drugi. Festival Lent sklene velik ognjemet. Poleg pestrega kulturnega dogajanja je na Lentu za obiskovalce pripravljena tudi pestra gostinska ponudba. Več informacij si lahko ogledate tudi na spletni strani festivala: http://www.festival-lent.si.

© 27. 04. 2024 - Adria-Hoteli.si. Oglaševanje.