Priljubljenost mehiških restavracij pri nas
| Članek je bil prebran 4.366 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nekaj let nazaj so tudi pri nas začele nastajati restavracije, v katerih so ponujali in stregli mehiško hrano. Ljudje so se seveda sprva morali na nove okuse in začimbe nekoliko navaditi, danes pa lahko brez dvoma rečemo, da so mehiške restavracije ene izmed najbolj priljubljenih restavracij pri nas. Le malokdo izmed nas namreč še nikoli ni obiskal katere izmed njih ali jedel katere izmed mnogih odličnih jedi, ki jih v tovrstnih restavracijah strežejo.

mehiška hrana

Mehiška hrana se je zaradi svojega značilnega okusa in pikantnosti med Slovenci dobro prijela. Največ mehiških restavracij je seveda moč najti v našem glavnem mestu, Ljubljani, vendarle pa so mehiške restavracije prisotne tudi v marsikaterem manjšem slovenskem kraju. Poleg začinjene in okusne hrane lahko mehiško restavracijo navadno prepoznamo tudi po značilnem notranjem interijeru in vzdušju. Mehiške restavracije imajo navadno tudi podobno notranje okrasje – kot so na primer značilen mehiški klobuk sombrero, veliki kaktusi, pončo in še kaj. Restavracije z mehiško prehrano imajo pri nas tudi neverjetno raznoliko ponudbo. Sama kvaliteta pripravljene hrane se seveda razlikuje od gostilne do gostilne, vsekakor pa je navadno bolje obiskati gostilno, ki se ukvarja zgolj s pripravo mehiških jedi, kakor tiste, ki poleg drugih svetovnih kuhinj ponujajo še mehiško hrano. Gostilne oziroma restavracije, ki se specializirajo za pripravo zgolj mehiške hrane, se namreč toliko bolj potrudijo približati izvirnim okusom in začimbah avtohtone mehiške kuhinje. Navadno obrok mehiške hrane sestavljajo tortilje – nekakšne kvašene palačinke, v katere je nato mogoče dodati različne nadeve in jih prepogniti ter preliti z okusnim nacho sirom.

Poleg tega se večini jedem navadno dodajo še pekoče in manj pekoče omake ter čili – čili se po svoji ostrini seveda razlikuje od vrste čilija in tudi od restavracije do restavracije, čeprav se navadno slovenski čili ne more primerjati z ostrino originalnega, mehiško pripravljenega čilija. Pri nadevu tortilj lahko izbiramo med zelenjavnimi, piščančjimi, tortiljami z mešanim, mletim mesom ali pa nadev lahko sestoji iz različnih vrst sirov. Poleg je mogoče naročiti krompirjev čips s prelivom iz nacho sira. Pogost dodatek mehiške jedem je tudi stročji fižol v omaki. Tortilje so navadno narejene iz navadne bele moke, gostje pa lahko naročijo tudi koruzne tortilje, ki imajo povsem specifičen okus. Mehiška kuhinja tudi ne velja zastonj za kuhinjo z bolj pekočimi sestavinami, saj je čili in pekoče omake, ki ga vsebujejo, pravzaprav mogoče naročiti poleg vseh jedi, ki jih navadno nudijo mehiške restavracije. Večina ljudi, ki mehiško restavracijo obišče prvič, se sicer nekoliko boji naročiti čili ali katero izmed bolj ostrih in pekočih omak, ki jih restavracija ponuja, vendarle je za tiste, ki uživajo v odkrivanju novih okusov, to skorajda nujno. Vendar je po drugi strani čili začimba oziroma plod, pri katerem ne gre pretiravati. Če ne pretiravamo, je namreč mehiška hrana lahko tudi povsem blaga in nepekoča, kar jo dela tudi zelo sprejemljivo za večje število ljudi. Mehiške restavracije so pri nas poleg klasičnih italijanskih restavracij tudi najbolje obiskane in priljubljene.

Zato je za vse tiste, ki jedi iz mehiške kuhinje še niste imeli prilike poizkusiti, mehiška restavracija gotovo ena izmed tistih, ki jih je več kakor vredno obiskati.

© 27. 04. 2024 - Adria-Hoteli.si. Oglaševanje.